Yetenek Kapısı Çevrimiçi Kariyer Platformu Hakkında

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hizmete sunulan “Yetenek Kapısı” çevrimiçi kariyer platformu (www.yetenekkapisi.org) işverenlerin ihtiyaç duydukları yetenekleri henüz eğitimleri devam ederken keşfetmelerine, öğrenci/mezunlar ile zaman ve mekandan bağımsız şekilde iletişim kurmalarına imkan sağlamaktadır.

Birliğimiz, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ile 8 Haziran 2020 tarihinde İş Birliği Protokolü imzalamış olup, “Yetenek Kapısı” çevrimiçi kariyer platformunu desteklemektedir.

Bu kapsamda odamıza üye firmaların “Yetenek Kapısı” kariyer platformuna üye olmaları önem arz etmektedir. Yetenek Kapısı’nda oluşturulacak hesap ile ülkemizdeki ve yurt dışındaki üniversitelerin kariyer merkezleri ile iletişim kurabilmekte, şirketlerin ve kurumların iş/staj ilanları istenilen üniversite ve bölümlerden öğrencilerin/mezunlarının başvurusuna açılabilmekte, özgeçmişler incelenerek adaylar ile sistem üzerinden iletişim kurulabilmektedir. Yetenek Kapısı; eğitimli gençler arasındaki marka bilinirliğinin artırılmasına, aynı zamanda kariyer etkinliklerinin düzenlenerek üniversitelerin düzenlediği kariyer fuarlarından haberdar olunmasına ve kayıt yaptırabilmesine imkan sağlamaktadır.

Yetenek Kapısı’nın kullanımını kolaylaştırmak için Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hazırlanan kılavuz kurumsal web sitemizde (https://www.ardesentso.org.tr/) yer almaktadır. Sisteme ilişkin sorularınız olması halinde destek@yetenekkapisi.org adresine iletebilirsiniz.

Yetenek Kapısı İşveren Klavuzu

İndir (3,1 MB)