TOBB 2022 AKREDİTASYON SERTİFİKA TÖRENİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Akreditasyon Sistemi denetimlerinden başarılı olarak geçen oda/borsalara sertifikaları TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törenle, TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından verildi.

09 Eylül 2022 Cuma günü TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğindeki törene; T.C. Ticaret Bakan Yardımcımız Sezai Uçarmak, oda/borsa başkanlarımız, yönetim kurulu üyeleri, meclis kurulu üyeleri, genel sekreterler ve akreditasyon sorumluları katılım sağladı.

TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada söz konusu sertifikanın oda ve borsaların verdiği kaliteli ve saygın hizmetin bir belgesi niteliğinde olduğunu söyledi. Akreditasyon Sistemi sayesinde daha dinamik bir yapıya kavuşan oda ve borsaların kendilerini sürekli geliştirdiğini anlattı. Akredite oda ve borsaların 30'dan fazla ülkenin odaları ile proje yürüttüğünü belirten Başkan M.Rifat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların girişimcilere ve üyelerine en iyi şekilde hizmet üreten ve sunan merkezler haline geldiğini kaydetti. Oda ve borsaların hizmet kalitesi anlamında, Londra, Paris, Berlin'deki oda-borsa seviyesine ulaştığını vurgulayarak, tüm dünyaya sistemi ihraç edecek konuma geldiklerini ifade etti.

T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ise konuşmasında, hizmet kalitesinin belirli bir standarda bağlandığını gösteren akreditasyon sistemi sertifika töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Oda ve borsaların gümrükler ve bakanlıkla yakından ilgili olduğunu ifade eden Bakan Yardımcısı Uçarmak, oda ve borsalarda verilen akreditasyonun, hizmet kalitesini belirli bir noktaya getirmesiyle ticari hayatı kolaylaştıracağını, oda ve borsalara disiplin kazandıracağını bildirdi.

Programın devamında TOBB Akreditasyon Sistemi denetimlerinde başarılı olan oda ve borsalara plaketleri ve sertifikaları takdim edildi.

Akreditasyon Sistemi; oda/borsalarımız arasında kalite bilincinin yerleştirilmesi, oda/borsa sistemimizin iş dünyası nezdinde saygınlığının ve hizmet türlerinin artırılması, hizmet kalitelerinin iyileştirilmesi, oda/borsa sistemlerinin birbirine yakınlaşmasının sağlanması suretiyle Avrupa Oda/Borsa Sistemine uyumunun sağlanmasıdır. Buna ek olarak, kurumsal kapasitesinin arttırılarak üyelerine yüksek standartta hizmet verdiğinin onaylanması ve bu kapsamda yapılan iyi uygulamaların sürekli hale getirilmesi anlamına gelen akreditasyon sistemi beş yıldızlı hizmetin tescili anlamına geliyor.

Akreditasyon Sistemi, oda ve borsaların performans standartlarını yükseltmek ve üyelerine daha kaliteli hizmet verilmesini sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir sistemdir. Bu kapsamda Ardeşen TSO olarak üyelerimize en iyi hizmeti verebilmek adına Akreditasyon Sistemi çalışmalarına büyük önem vermekteyiz. Bugün kaliteli hizmet anlayışına sahip oda olma amacıyla başladığımız bu süreçte başarıya ulaşmanın haklı gururu içerisindeyiz. Meclisimizin, yönetim kurulu üyelerimizin, meslek komitesi üyelerimizin, kadın ve genç girişimci kurulu üyelerimizin sürece sundukları katkı ve yenilikçi duruşları ve en önemlisi oda personelimizin azimli, kararlı ve disiplinli çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Eski Bakanı Rize Milletvekili Sn. Hayati Yazıcı'dan Odamıza Ziyaret
Başkan Kuyumcu ve Başkan Yazıcı'dan Fakülte Taksi Durağına Ziyaret
TOBB Başkanımız Sn. M.Rifat Hisarcıklıoğlu'dan Odamıza Ziyaret