Rize Gastronomi Çalıştayı Gerçekleştirildi
16-17-18 Kasım 2023 tarihlerinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öncülüğünde Ardeşen Turizm Fakültesi’nde odamızın da paydaşı olduğu Rize Gastronomi Çalıştayı gerçekleştirildi. Yiyecek-İçecek ve Konaklama-Otelcilik işletmesi üyelerimiz, kadın ve genç girişimciler kurulu temsilcilerimiz ve kadın kooperatiflerimiz çalıştaya katılım sağlayarak, desteklerini sundular.
Rize Gastronomi Çalıştayı kapsamında; Şehirlerde Tarım Ekonomisi, Bölgesel Hareketlilik ve Dünyadaki Durumu, Gastronomide Yöresel Mutfakların Markalaşması ve Sürdürülebilirliği, Rize’nin Gastro Ekonomik ve Kültür Değerlerinin Katma Değeri ve Yapılanması, Turizm ve Gastronominin Gelişimde STK ve Medyanın Rolü ve Gastronomik Kalkınma için Konaklama ve Otelcilik Hizmetlerinin Sürdürülebilirliğe Etkisi ve Yeni Trendler gibi konular derinlemesine görüşüldü.
Çalıştayın son günü 18 Kasım 2023 Cumartesi günü gerçekleştirilen çalıştay ile ilgili raporlar proje paydaşlarına sunuldu.
R.T.E. Üniv. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mete Avcı projeye olan desteklerimizden dolayı Yönetim Kurulu Başkanımız İsmail Kuyumcu’ya teşekkür plaketi takdim etti.