Odamızdan Ahilik Haftası Kutlama Mesajı

Medeniyet tarihine kültürümüzün armağan ettiği birçok değer vardır. Bu değerlerden biri de Anadolu' da kök salarak, varlığını yüzyıllar boyunca devam ettiren, Türk toplumunun toplumsal, ekonomik, dini, ahlaki ve kültürel hayatını tanzim eden Ahilik kurumudur. Temelleri 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından Anadolu’ da atılan Ahilik teşkilatı; Türk insanının mesleğini, sanatını mertlik, dayanışma ve güzel ahlak ile bütünleştiren, milli birlik ve bütünlük anlayışıyla asırlar boyu toplumda düzeni sağlayan, üretici-tüketici ilişkisini en iyi şekilde düzenlemeyi amaç edinen kültürel, sosyal ve ekonomik bir oluşumdur.

Ahilik bir meslek örgütü olmasının yanında yardımsever olmayı, haksız kazançtan uzak durmayı, yoksula sahip çıkmayı, başkasının hakkına saygı göstermeyi, din, dil, ırk farkı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öğütlemesi bakımından da bir manevi terbiye ocağıdır. Güzel ahlakın sanatla bütünleştiği Ahilik; sadece Türk insanının değil, bütün dünya toplumlarının örnek alması gereken bir kültür ve anlayıştır. Türk toplumu, bugün pek çok toplumun yokluğunu hissettiği bu değerleri yüzyıllar boyunca yaşatmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, birliğin, beraberliğin, paylaşmanın ve dayanışmanın simgesi olan Ahilik Haftası’nı kutluyor, alın ve akıl teri, emekleriyle Türkiye ekonomisine güç katan herkese bereketli ve hayırlı kazançlar diliyoruz.

ARDEŞEN TSO - Ardeşen’de Turizm Tesisleri, Sosyal ve Sportif Faaliyetler
Halk Bankası Bölge Müdür Yardımcısı sn. Davut Ali Suiçmez 'den Odamıza Ziyaret
Ardeşen TSO'dan Ardeşen Belediyesine Ziyaret
Ardeşen TSO 114. Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.
Ardeşen TSO'dan R.T.E. Üniv. Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman'a Ziyaret
Bilim , Sanayi ve Teknoloji Rize İl Müdürü Sn. Erhan Kavaz'dan Odamıza Ziyaret