İŞVERENLER İÇİN İEP BAŞVURU KILAVUZU

Değerli Üyelerimiz;

T.C. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından düzenlenmekte olan mesleki eğitim kurslarına ve işbaşı eğitim programlarına ilişkin usul ve esasların belirlenmekte olduğu Aktif İşgücü Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik 08/04/2022 tarih ve 31803 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe konulmuştur. Yürürlüğe giren Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında İEP başvuru süreçleri tamamen işveren ekranları üzerinden yapılabilecek şekilde sistem yeniden tasarlanmıştır. Sistemde İEP başvurusu yapılabilmesi için işveren kayıtlı olmak zorundadır ve https://esube.iskur.gov.tr/ adresinden işveren giriş yaptıktan sonra başvuru yapabilecektir.

Bu kapsamda Aktif İşgücü Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik çerçevesinde düzenlenecek olan mesleki eğitim kurslarına ve işbaşı eğitim programlarına ilişkin kurum internet adresinden gerçekleştirilecek iş ve işlemlerin yer aldığı Kullanım Kılavuzu ekte yer almaktadır.

Bilgilerinize sunulur.

İŞVERENLER İÇİN İEP BAŞVURU KILAVUZU