Başkan Kuyumcu'dan Polimer Yüksek Mühendisi Mustafa Kuyumcu'nun İşletmesine Ziyaret

Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası (Ardeşen TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kuyumcu, atık çay lifinden biyokompozit hammadde üretimi yapmakta olan Polimer Yüksek Mühendisi Mustafa Kuyumcu’yu Pazar Güzelyalı’da bulunan sanayi sitesindeki işletmesinde ziyaret etti.

Bölgemizde faaliyet gösteren Komporize firmasının kurucusu Mustafa Kuyumcu atık çay lifinden biyokompozit hammadde üretimi yapmaktadır. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yakılarak ya da çürütülerek bertaraf edilmeye çalışılan atık çay liflerini otomotiv, beyaz eşya, inşaat yapı malzemesi ve züccaciye sektörleri için hammaddeye dönüştürmektedir. Pazar Modern Organize Sanayi Sitesi'nde bölgemiz için katma değerli hammadde üretim tesisi kurmuştur. Ürettiği hammaddeler ulusal ve uluslararası piyasada talep görmekte ve satışı için görüşmelere başlanmıştır.

2017 senesinde BIGG (Bireysel Genç Girişim) Desteği ile kurulan Komporize 2019 yılında İKMİB’in düzenlemiş olduğu 8. Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Ar-Ge Proje Pazarı Ödülleri Plastik ve Kauçuk Kategorisi birincisi oldu. Bunun yanı sıra 2019 yılında Mercedes-Benz Türk Start-Up Yarışması’nda Sosyal Fayda Ödülü’ne layık görüldü. 2020 yılında KOSGEB’e Ar-Ge İnovasyon desteği almıştır. Güncel olarak GGF (Green for Growth Fund)‘nin düzenlediği global 2020 Clim@ yarışmasındaki 15 finalistten biri oldu.

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı
Ardeşen TSO'dan Benim Atölyem Kursuna Ziyaret