Ahi Evran Yılı Kutlama Mesajı

Medeniyet tarihine kültürümüzün armağan ettiği birçok değer vardır. Bu değerlerden biri de Anadolu' da kök salarak, varlığını yüzyıllar boyunca devam ettiren, Türk toplumunun toplumsal, ekonomik, dini, ahlaki ve kültürel hayatını tanzim eden Ahilik kurumudur. Temelleri 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından Anadolu’ da atılan Ahilik Teşkilatı; Türk insanının mesleğini, sanatını mertlik, dayanışma ve güzel ahlak ile bütünleştiren, milli birlik ve bütünlük anlayışıyla asırlar boyu toplumda düzeni sağlayan, üretici-tüketici ilişkisini en iyi şekilde düzenlemeyi amaç edinen kültürel, sosyal ve ekonomik bir oluşumdur.

Ahilik bir meslek örgütü olmasının yanında yardımsever olmayı, haksız kazançtan uzak durmayı, yoksula sahip çıkmayı, başkasının hakkına saygı göstermeyi, din, dil, ırk farkı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öğütlemesi bakımından da bir manevi terbiye ocağıdır. Güzel ahlakın sanatla bütünleştiği Ahilik; sadece Türk insanının değil, bütün dünya toplumlarının örnek alması gereken bir kültür ve anlayıştır. Türk toplumu, bugün pek çok toplumun yokluğunu hissettiği bu değerleri yüzyıllar boyunca yaşatmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle Kardeş Odamız Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte; birliğin, beraberliğin, paylaşmanın ve dayanışmanın simgesi olan Ahilik Teşkilatı’nın kurucusu Ahi Evran’ın doğumunun 850. yıldönümünü rahmetle anıyor; alın ve akıl teri, emekleriyle Türkiye ekonomisine güç katan herkese bereketli ve hayırlı kazançlar diliyoruz.

Rize Eski Mv. Sn. Nusret Bayraktar ' dan Odamıza Ziyaret
TOBB İnşaat ve Taahhüt Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
Ardeşen Turizm Komisyonu Toplantısı İlçemiz Kaymakamı Sn. Ufuk Özen Alibeyoğlu Başkanlığında Gerçekleştirildi
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kapsamında Başkanımız'dan İlçemiz Girişimci İş Kadınlarına Ziyaret