Rize İli Oda ve Borsa Müşterek Toplantısı Gerçekleştirildi

Yasa gereği 4 ayda bir gerçekleştirilen ‘Rize Oda Borsa Müşterek Toplantısı’, Rize Ticaret Borsası ev sahipliğinde,  Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ERDOĞAN, Meclis Başkanı Resul OKUMUŞ, Genel Sekreter İsmail KOCAMAN, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Turgay TURNA, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muhammet KARAOĞLU, Meclis Katip Üyesi Sedat ABANOZ,  Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz KARAMEHMETOĞLU, Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar ÖZDOĞAN, Çayeli TSO Başkanı Güngör SARI ve Ardeşen TSO Başkanı Recep EKSİLMEZ, TOBB Akademik Danışmanı Doç. Dr. Davut AYGÜN katılımlarıyla gerçekleştirildi.

TOBB Akademik danışmanı Doç. Dr. Davut AYGÜN Ülkemizin ve İlimizin Genel Ekonomik durumu ile ilgili bilgi vererek sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda;

1. TOBB Akademik danışmanı Doç. Dr. Davut AYGÜN’ün Oda ve Borsaların aylık Meclis Toplantılarına davet edilerek Ülkemizin ve İlimizin Genel Ekonomik durumu ile ilgili sunumları gerçekleştirmesi ve meclis üyelerini bilgilendirmesi için gerekli organizasyonların yapılması,
  2. Çay Bölgesinde Organik Tarıma geciş kapsamında gübre değişimi Ülkemizin Siyah Çay ihtiyacında arz talebin bozulmaması amacıyla kademeli ve programlı geçişin kontrollü şekilde yapılması için gerekli girişimlerin yapılması için kamuoyu oluşturulması,
  3. Organik Çay Tarıma geçişte yeni çaylık alanlarının tesis edilmesine izin ve teşviklerin verilmesi için gerekli girişimlerin yapılması,
  4. Rize Sanayi Bölgesinde fabrikalar üretime geçme aşamasına gelmiştir; fabrikaların şuan ki sorunu işçi bulamama, bu konuda Oda ve Borsalarımızın işçi ve işvereni buluşturmak için gerekli çalışmaları başlatmaları,
  5. Ardeşen Organize ve Sanayi Bölgesinin kuruluş çalışmaları tamamlanmak üzeredir. Bu bölgenin Çay İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olarak kurulması için Bakanlık ve kamu kurumları nezdinde gerekli girişimlerin yapılması kararları alındı.

Rize Defterdarlığınca Organize Edilen Tebrik Ziyaretleri Kapsamında Ardeşen Vergi Dai
Kadir Gecesi Kutlama Mesajı
Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı