Ardeşen TSO 52. Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 52. Yönetim Kurulu Toplantısı, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail KUYUMCU başkanlığında, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Şenol MORAL, Ali TEKTAŞ, Taner ÇAĞATAY, Erdal SARAL, ATSO Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri Murat GÜL, Mustafa BALCAN ve ATSO Yönetim Kurulunun daveti ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Turizm Fakültesi Dr.Öğr.Üyesi Elif ACUNER, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Meslek Yüksekokulu Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Öğr.Gör.Dr. Serkan ACUNER' in katılımı ile gerçekleştirildi.

10.04.2019 tarihinde gerçekleştirilen toplantı sırasında, bölgemizin ve ilçemizin turizm potansiyeli üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Turizm Fakültesi Dr.Öğr.Üyesi Elif Acuner ATSO Yönetim Kuruluna hitaben "Çay Turizmi" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen sunum sırasında Sn. Elif ACUNER; "Çay bitkisi turizm açısından değerlendirildiğinde; dünyada çay üretiminde ilk dört sırada yer alan Çin, Hindistan, Kenya ve Sri Lanka' da çay turizminin ülke gelirine önemli katkı sağladığı, dünya çay turizm pazarında da üst sıralarda olduğu görülmektedir. Dünyadaki örnekleri ile kıyaslandığında, Türkiye' nin çay üretiminde 5. sırada yer alan ülke konumunda olması çayın turizm amacıyla değerlendirilmesini ve bu yönü ile de ekonomiye katkı sunma potansiyelinin yüksekliğini ortaya koymaktadır. Türkiye' de çay turizminin niş bir turizm çeşidi olarak uygulanması Türk çayının ve Türk çay kültürünün dünyada tanıtılmasının yanı sıra ekonomik olarak da çay yetiştirilen bölgelere önemli katma değerler sunacaktır. Diğer yandan somut ve somut olmayan kültürel mirasımız da sürdürülebilir kılınacaktır. Çay turizmi literatürde sürdürülebilir doğa temelli bir turizm türü olarak kabul edilmektedir. Kuşku yok ki çay turizmi aynı zamanda kırsal turizm, kültür turizmi ve sağlık turizmi ile de ilişkilendirilebilir bir turizm çeşididir." şeklinde konuştu.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail KUYUMCU; "Ülkemizde bu yönde bir eksiklik olduğu görülmektedir. Çay turizminin turistik ürün çeşitlendirilmesi kapsamında özellikle çayın ekim alanları olan Karadeniz Bölgesi’nin kırsal alanlarında kırsal turizmi tamamlayıcı önemli bir turizm aktörü olacağı düşünülmektedir. Karadeniz bölgesi özellikle Rize ili ülkemizde çayın en çok yetiştirildiği ildir. Buna ek olarak, Ardeşen ve bölgesi turizm potansiyeli noktasında elverişli bir konumda yer almaktadır. Bu sebeple çalışmada çay turizmi ile ilgili olarak ilçemizin potansiyeli üzerinde durulmalıdır." şeklinde konuştu.

Bölge turizmi üzerine sohbet edilen, fikir alışverişinde bulunulan, ilçemizin gelişmesi ve kalkınması için istişarelerde bulunulan toplantının sonunda, Ardeşen' in sosyal ve ekonomik yönden geliştirilmesine dair çalışmalarda ATSO' nun  göreve hazır olduğu, paydaşları ve üyeleri ile işbirliğine önem verdiği ifade edildi.

ABD’nin İran Yaptırımları Bilgilendirme Toplantısı
Ak Parti Ardeşen Gençlik Kolları Başkanı ve Üyeleri'nden Odamıza Ziyaret
Odamızın da katıldığı 74. Genel Kurul Sonucu Hisarcıklıoğlu yeniden TOBB Başkanı Seçildi.
Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odasında Kadın Girişimci Kurulu Kuruldu
2018 Yılı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırmasına Katılım Duyurusu
2019 İstihdam Seferberliği Başlıyor. "Burası Türkiye Burada İş Var"