5 Nisan Avukatlar Günü Kutlama Mesajı

Hukuk sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından savunma sorumluluğuyla yükümlü avukatlarımız, vatandaş-devlet ilişkilerinin çağdaş çerçevede yürümesi açısından önemli bir görev yapmaktadırlar. Hukuk sisteminin en dayanıklı zincirleri olan cansiperane bir şekilde hakkın peşinden giden, birey hak ve özgürlüklerinin savunulmasında, hakların korunmasında, hukukun üstünlüğünün var olmasında yılmadan çaba gösteren; demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletinin devamının güvencesi olan, savunma hakkı gibi kutsal bir kamu hizmeti gören avukatlarımızın tüm toplumda gerekli saygınlığa erişmesi ve bu bilincin tüm topluma yerleşmesi arzusu ile avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutluyor ve çalışmalarında üstün başarılar diliyoruz.

5 Nisan 1958 tarihinde İzmir Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan 2 günlük toplantı sonunda Barolar Birliği’nin kuruluş çalışmaları başlamıştır. Yapılan araştırmalar sonucu ilk olarak İstanbul Barosu’nun 70 yıl önce 5 Nisan 1878 de toplanıp genel kurul yapmış olduğu anlaşılmış ve 5 Nisan Avukatlar Günü ilan edilmiştir.

Karadeniz Bölgesi oda ve borsaları TOBB’da biraraya geldi
Ardeşen TSO Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri Ak Parti Gençlik Kollarının Düzenlediği İftar Programına Katıldı
Ticaret ve Sanayi Odaları Karadeniz Bölge Toplantısı TOBB İkiz Kulelerde Gerçekleştirildi.
KOBİ'ler İçin Yurt Dışı İş Gezisi Desteği
Rize İli Oda ve Borsa Müşterek Toplantısı Gerçekleştirildi